21 Jul 2019

Prodajni program za sezono 19/20

Pozdravljeni, letošnja čebelarska sezona se počasi izteka. Letina medu je zaradi neugodnih vremenskih razmer izjemno slaba. Posledično imamo letos na voljo skromne količine cvetličnega, lipovega in gozdnega medu po ceni 9€ za kozarec (900g). V ponudbi najdete še propolis po ceni 4€ (20ml).

Za posebne priložnosti ali zgolj kot domači aperitiv pa vam po naročilu izdelamo odlično medeno žganje.
Vse naštete pridelke najdete na našem domačem naslovu ali v spletni trgovini. Naročila sprejemamo tudi prek telefona in elektronske pošte.

Topel pozdrav, Čebelarstvo Stibilj.

01 Okt 2017

Prodajni program 17/18

Pozdravljeni, za letošnjo zimo imamo na zalogi le še cvetlični in lipov med po ceni 8€ za kozarec (900g). Zaloge akacijevega in gozdnega medu so zaradi skromne letine praktično že pošle. V ponudbi najdete še propolis po ceni 3€ (20ml).

Novost: Za posebne priložnosti ali zgolj kot domači aperitiv pa vam po naročilu izdelamo odlično medeno žganje.
Vse naštete pridelke najdete na našem domačem naslovu ali v spletni trgovini. Naročila sprejemamo tudi prek telefona in elektronske pošte.

Topel pozdrav, Čebelarstvo Stibilj.

27 Jul 2016

Medeni kruh

Medeni_kruh_258x198 Medeni kruh

Sestavine:

  • 300 g pšenične moke,
  • 200 g ržene moke,
  • 250 g medu,
  • 125 g sladkorja,
  • 1 jajce,
  • ¼ l mleka,
  • cimet, ingver,
  • zmlete nageljnove žbice,
  • ščepec zmletega muškatnega oreha,
  • limonina lupina,
  • 15 g soli.

Navodila:

Gladko testo na hitro zgnetemo in oblikujemo štruce. Položimo jih v namaščen pekač in ga pred tem še namokamo. Preden kruh razrežemo, naj en dan počiva. Čas peke: 45 minut pri 200°C.

Recepti: Slastne medene dobrote, Čebelarsko društvo Zagorje ob Savi, Drago Šikovec

04 Mar 2016

Zanimivosti o čebelah

vprasaj Zanimivosti o čebelah

Ali ste vedeli?:

  • da je v panju do 100.000 čebel.
  • da 10.000 čebel tehta 1 kg.
  • da matica zaleže do 2000 jajčec na dan v času najintenzivnejše paše in da je teža 2000 jajčec 2 x večja od teže matice.
  • da ličinka dobi v 6 dneh svojega razvoja 200 mg hrane.
  • da eno celico napolnijo čebele z 18 tovori cvetnega prahu, ki tehta od 160 do 180 mg.
  • da čebela v svojem medenem želodčku prinese 8-9 mg medičine.
  • da bi morala 1 čebela za 1 kg medu obletati več miljonov cvetov oz. bi morala 7 krat obleteti svet.
  • da čebelja družina na leto porabi do 50 kg cvetnega prahu, do 60 kg medu in 300 l vode.
20 Sep 2015

Omejene količine medu

opozorilo Omejene količine medu

Vse redne in tudi bodoče stranke obveščamo, da je zaradi izjemno slabe letine omejena količina vseh vrst medu z izjemo lipe. Naprošamo vas, da čimprej rezervirate željeno količino medu, v nasprotnem primeru se vam lahko zgodi, da se letos ne boste sladkali z našim medom. Rezervacijo je potrebno prevzeti v dogovorjenem roku.

02 Sep 2015

Spremenjene cene pridelkov za leto 2014/15

euro Spremenjene cene pridelkov za leto 2014/15

Leto je naokoli in tu so spremenjene cene izdelkov, ki jih imamo v ponudbi. Zaradi izjemno slabe letine in z njo povečanih dodatnih stroških krmljenja čebel bodo cene pridelkov v letošnji sezoni malenkost višje. Preverite jih lahko v spletni trgovini.

17 Avg 2015

Katastrofalna sezona

dez Katastrofalna sezona

Letošnje čebelarske sezone je za na čebelarje praktično že konec. Po (pre)topli pomladi smo čebelarji z veseljem zrli v novo sezono vendar nam jo je vreme precej zagodlo. Nadpovprečne količne dežja in nizke temperature, praktično od konca koledarske pomladi pa do sedaj so glavni krivec, da bo letošnja sezona ena najslabših. Pridelek je upadel kar za 75%. Tako bo na naših policah letošnjo zimo moč najti le nekaj kozarcev cvetličnega, akacijeva in gozdnega medu. Z izjemo lipe so bile ostale paše katastrofalne.

01 Avg 2015

Skutine – medene palačinke

Medene_palacinke_258x198 Skutine - medene palačinke

Sestavine:

  • 200 g skute,
  • 100 g medu,
  • 50 g rozin,
  • 1 žlica ruma,
  • 1 žlica kisle smetane.

Navodila:

Rozine operemo in jih namočimo v rum. Spečemo zelo tanke palačinke po običajnem receptu in jih nadevamo z nadevom. Vse sestavine za nadev dobro umešamo in dodamo namočene rozine.

Recepti: Slastne medene dobrote, Čebelarsko društvo Zagorje ob Savi, Drago Šikovec

03 Jul 2015

Začetek gozdne paše

mana Začetek gozdne paše

V gozdovih na planoti Hrušica se je začela sezona gozdne paše. Letos smo odpeljali dva kontenerja.Gozdni med sodi med manine medove. Mano izločajo jo žuželke (listne uši, kaparji, medeči škržat), ki se hranijo s floemskimi sokovi dreves. V njihovem prebavnem traktu pride do pretvorbe sladkorjev in beljakovin rastlinskega soka z encimi. Organizem teh žuželk vsrka le majhen delež potrebnih snovi, predvsem sladkorjev (5-10%), preostanek pa ušica izbrizga na zadku v obliki sladke kapljice.

15 Jun 2015

Začenja se sezona cvetenja lipe

LipaMedi Začenja se sezona cvetenja lipe

Kot vsako leto bomo tudi letos v sredini meseca junija prepeljali 40 panjev na območje Tolminskega, ki slovi po bogati lipovi paši. Obeti glede donosa po posameznem panju so letos zaradi vremenske napovedi malce slabši kot prejšnje leto. Vsekakor držimo pesti za čimveč sončnih dni, da bodo lahko čebele marljivo polnile satovje z lipovim medom. Naj medi!