O nas

Od skromnih začetkov pa vse do danes…
Skromni in težavni začetki našega čebelarstva segajo v leto 1997, ko je oče Ivo od starejšega čebelarja v dar prejel dve čebelji družini in osnovne napotke o čebelarjenju. Vprašanj je bilo na začetku veliko, odgovorov pa bolj malo. Potrebne izkušnje smo pridobivali iz prakse, strokovne literature in različnih oblik izobraževanja. Kombinacija znanja, vztrajnosti in predanosti nam je omogočila, da smo z leti čebelarstvo širili. Danes čebelarimo s štiridesetimi gospodarskimi družinami v AŽ panjih, ki se nahajajo v bližini našega domačega naslova v Vipavski dolini. Ta predstavlja odlično izhodišče za akacijevo in cvetlično pašo. V želji kupcem ponuditi več vrst medu, vsako sezono za dober mesec dni čebelje družine prepeljemo v Posočje, ki je bogato z lipovo pašo, ter na planoto Hrušico prepredeno z mogočnimi gozdovi v katerih čebele nabirajo odlično gozdno pašo.

Ponudba
Pridelujemo štiri vrste medu-akacijev, cvetlični, lipov in gozdni. Poleg naštetega imamo v ponudbi še propolis, za posebne priložnosti ali zgolj kot domači aperitiv pa vam po naročilu izdelamo odlično medeno žganje.

Kakovost in kontrola
Sodobno čebelarstvo zahteva veliko znanja tako na praktičnem področju, kot na področju neoporečne pridelave čebeljih pridelkov. Ta mora biti vedno prva skrb vsakega čebelarja. Pri nas dobite kakovostne in neoporečne čebelje pridelke, ki temeljijo izključno na tistem kar nudi narava sama. Naš med ne vsebuje dodanih sladkorjev, za zdravljenje čebeljih družin pa uporabljamo izključno v Sloveniji registrirana zdravila, predpisana s strani veterinarske uprave RS. O poteku zdravljenja vodimo čebelarski dnevnik v katerem so podrobni zapisi o postopku zdravljenja čebeljih družin. Na tak način ste lahko vedno prepričani v neoporečnost naših pridelkov.

Vljudno vabljeni na naš domači naslov ali v spletno trgovino, kjer vas že čakajo naši pridelki!

Člani čebelarske družine:

ivoRound O nas
Ivo Stibilj

Idejni in dejanski vodja. V praksi poskrbi, da vse teče tako kot mora. Od prve čebelje paše, pa vse do končnega pridelka.

nerinaRound O nas
Nerina Stibilj

S komunikativnostjo in natančnostjo bo posrkbela, da bodo vaša naročila pri vas v najkrajšem možnem času.

andrazRound O nas
Andraž Stibilj

Pomočnik številka ena pri praktičnih opravilih in tehnični oziroma informacijski podpori.

gregaRound O nas
Grega Stibilj

Pomočnik številka dve, pa zato nič manj pomemben. Dodatni par rok pri vseh čebelarskih opravilih.